Den korte udgave:

Navn: Jakob Aandstad Sørensen

Alder: 25 år

Profession: Selvstændig naturformidler. Oplægsholder. Beatboxer. Medlem af regeringens Ungeklimaråd (frivilligt arbejde). Bestyrelsesmedlem i DN Aarhus Ung (frivilligt arbejde).

Udannelse: Cand.It. i Digital Design fra Aarhus Universitet 2019 med specialetitlen: 'En kritisk tilgang til brug af digital teknologi i en naturhistorisk udstilling'.  

Fritidsinteresser: Kratluskeri (jagt efter fede arter i naturen), krystaljagt i bjergegne og drift af min YouTube-kanal DetHeltVildt. 

Bopæl: Viby, Aarhus.

Antal forskellige arter jeg har registreret i Danmark indtil videre: 1003

Formidlingsmetode: Masser af passion og patos for at inspirere folk til at være nysgerrig på naturen og måske endda blive lige så forelsket i den, som jeg er. Jeg har særligt talent for at formidle til børn, men evner også at formidle til alle andre aldersgrupper. 

Hvorfor elsker jeg naturen? For mig er naturen et frirum, hvor alt kan ske. I naturen slapper jeg af. I naturen bliver jeg inspireret til nye projekter. I naturen får jeg uforglemmelige oplevelser. I naturen får jeg afprøvet mine fysiske og psykiske grænser. I naturen mærker jeg livet.

Den længere udgave:

Jeg har arbejdet med formidling om natur, klimaforandringer, plastikforurening, naturforvaltning m.m. siden 2014 og er meget passioneret. For mig er passion altafgørende for at inspirere andre til at gøre en forskel. Jeg tror på at hvis vi alle føler, at vi kan gøre en forskel, så er det nemmere at gøre denne forskel. I mit arbejde kombinerer jeg min passion med fagligt funderet viden om, hvordan vi alle nemt og effektivt kan være med til at give planeten en smukkere fremtid end den, vi har tilbudt den indtil nu.   

Jeg er uddannet cand.it. i Digital Design fra Aarhus Universitet. Gennem min uddannelse er jeg specialist i bl.a. konceptudvikling, innovation, agilt projektarbejde, kommunikation, æstetik, oplevelsesdesign og brugerinddragelse. Jeg går generelt meget op i at inddrage modtagerne af mit arbejde - uanset om det er et publikum til et oplæg eller fremtidige brugere af et produkt. Jeg mener denne inddragelse er enormt vigtig for en meningsfuld kommunikation - de fleste mennesker værdsætter at blive talt med som mennesker, der har følelser, sanser, værdier og holdninger, og ikke til som passive objekter, der blot skal lytte eller lokkes til at købe et produkt. 

Den korte udgave af mit CV:

- Medlem af Ungeklimarådet 2020-nu. 

- PR-Ansvarlig i DN Aarhus Ung 2019-nu.

- Studenterformidler hos Naturhistorisk Museum i Aarhus 2016-2019 

- Bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforenings Aarhus-afdelinger DN Aarhus og DN Aarhus Ung fra 2014-2018.

- Formand i DN Aarhus Ung 2017-2018

- Næstformand i DN Aarhus Ung 2016-2017

- Medstifter af Facebook-gruppen "Grønne Aktører i Aarhus" i 2018, som siden da har samlet en masse ildsjæle i Aarhus om et fælles mål: at gøre verden grønnere og mere bæredygtig. 

Jeg har planlagt og/eller udført over 30 store og små offentlige events i Aarhus om natur, miljø, klima m.m. siden 2014 - primært guidede ture, hvor jeg ofte selv var guide. 

Gå til siden "portfolio" for mere information.

 

© 2020 DetHeltVildt