Erfaring

2020-nu: Medlem af det nationale Ungeklimaråd som repræsentant for Danmarks Naturfredningsforenings ungdomsafdelinger, samt ungdommen generelt. Opgaverne består især af rådgivning af regeringen og virksomheder, samt planlægning og udførsel af formidlingsaktiviteter til Folkemødet, Naturmødet m.m.. Billedet er fra en overlevering af anbefalinger til Dan Jørgensen som klimaminister d. 10. marts 2020. Det er mig yderst til venstre på billedet. Jeg har blandt andet været med til at udarbejde anbefalingerne om mere vild natur og komme med inputs til De Nationale Kostråd 2021. Læs mere om Ungeklimarådet her: https://kefm.dk/klima-og-vejr/ungeklimaraadet

2020-nu: Frivillig i De Unge Biodiversitetsambassadører. Sammen med andre ildsjæle var jeg med til at starte bevægelsen op, som nu har vokseværk. Jeg var desuden initiativtager til trenden “kridtaktivisme”, hvor man med kridt skriver f.eks. navne på “ukrudt” på fortove og veje. Det blev en kæmpe succes, og det er nu noget der gøres over hele landet. Du kan læse mere om kridtaktivisme i artiklerne fra 2020 via fanen “om mig”.

2019: Optagelse, produktion og markedsføring af en lille video om en havørn, jeg så svømme i Egå Engsø nord for Aarhus. Videoen fik langt over 500.000 visninger på sociale medier på kun 4 dage. Historien blev dækket af både DR P4 Østjylland, TV2 Østjylland, Ekstra Bladet, Aarhus Stifttidende og TV2 Nyhederne (se video og billede ovenfor). Jeg blev interviewet flere gange i PR-processen. Jeg igangsatte PR-en ved at sende videoen til relevante medier og dele videoen i diverse relevante Facebook-grupper. Derefter gik det lynhurtigt med visninger, kommentarer, likes, tags og delinger. Videoen kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=os1h3lIefDw

Artikel: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-10-17-oern-fangede-for-tung-fisk-maatte-svoemme-butterfly-i-land

2019: Deltager i “Paneldebat med de politiske ledere” til Naturmødet 2019. Paneldebatten varede 1,5 time og blev sendt live på DR2. Jeg stillede et kritisk spørgsmål om den danske natur til politikerne og blev desuden interviewet live både før og efter paneldebatten med stor ros fra DRs journalist. Det var en super vild oplevelse.

2016-2019: Studenterformidler på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Jeg varetog en stor del af museets formidling og aktiviteter på museet, blandt andet: 1) Undervisning på alle grundskolens niveauer i undervisningslokalerne på museet, 2) Rundvisning i museets udstillinger for skoleklasser, 3) Afholdelse af museets ”familieture i naturen”, 4) Fast og udvalgt rundviser i udstillingen “Frihedens Værksted” om eventyreren Troels Kløvedals liv, og 5) En af fire udvalgte formidlere i Skoletjenestens strategiindsats.

Desuden medvirkende i produktion af 3 formidlingsvideoer med rap og beatbox målrettet unge. Videoerne har samlet fået over 100.000 visninger på Facebook og YouTube. Videoerne kan findes på YouTube under navnene: “Fuglene Vs. Pattedyrene [NHM Rap & Beatbox]”, “Evolution [NHM Rap & Beatbox]” og “Fætter Anders, J-cap & DJ Skarv – Kigger med min Kikkert!”

2016: Initiativtager til netværket “Grønne Aktører i Aarhus”, som i dag tæller flere hundrede medlemmer og følgere. Ideen udsprang fra et ønske om at samle kræfterne i byen. Førhen har mange aktører kæmpet mere eller mindre for det samme hver for sig. Den splittelse giver ikke meget mening, da det i mange sammenhænge er meget nyttigt at samarbejde – sammen står vi nemlig stærkere. Med tiden har netværket ført til blandt andet læringsrige workshops, en meget nyttig ressourcebank og en fælles kalender. Flere medlemmer er også kommet til hinandens events i Aarhus. Gruppen drives i dag af Aarhus Kommune. Besøg Facebook-gruppen via: https://www.facebook.com/groups/431481273909955

2014-nu: Frivillig naturformidling og eventplanlægning i Danmarks Naturfredningsforenings to Aarhus-afdelinger. Jeg har gennem tiden planlagt og udført over 40 store og små events via DN – ofte har jeg også været guide eller stået i en formidlingsstand til arrangementer. DN fungerede som en afgørende platform for mit videre arbejde med naturformidling, da det styrkede mine formidlingsevner og gav mig drømmejobbet på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Jeg har haft roller som formand, næstformand, frivilligkoordinator og PR-ansvarlig i DN Aarhus Ung.

Fotoet er fra det store event “Naturens Døgn” i 2018, hvor jeg var tovholder på de mange aktiviteter.

2012: Opstart af Rødkilde Maringruppe på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Gruppen blev drevet og undervist af marinbiolog Peter Majland og fungerer stadigvæk på gymnasiet. Sammen med andre elever fik jeg gruppen op at køre og var også med i processen med at etablere Tirsbæk Stenrev i Vejle – et af de første etablerede stenrev i Danmark, før det for alvor begyndte at blive en ting at etablere stenrev.

2011-nu: Når jeg ikke render rundt i naturen og guider folk, så underholder jeg med beatbox under mit kunstnernavn “J-cap”. Det har jeg gjort professionelt siden 2011, men på hobbyplan siden 3. klasse. Jeg optræder især sammen med en af landets bedste freestyle rappere, Fætter Anders. Sammen formidler vi naturen på en meget interaktiv, innovativ og helt unik måde. Med freestyle rap improviserer Fætter Anders ud fra emner fra publikum. Med beatbox assisterer jeg ham med fede rytmer og lyde. Fætter Anders og jeg mødte hinanden på Naturhistorisk Museum i Aarhus for nogle år tilbage, hvor vi arbejdede som studenterformidlere. Siden da har vi optrådt mange gange sammen, bl.a. til Naturmødet i Hirtshals, til private fester, samt på højskoler. Vi driver også konceptet Med På Beatet, som du kan læse nærmere om under fanen “Det tilbyder jeg” og dernæst på siden “Naturen på beats!”