Spring til indhold

Hejsa, mit navn er Jakob Aandstad Sørensen. Nogen kender mig som naturformidler, andre som beatboxer, nogle tredje som en ivrig krystaljæger.

DetHeltVildt startede som en YouTube-kanal i 2016 med “vlogs fra den vilde verden”. Efter endt studie udviklede jeg det til en virksomhed at formidle naturens fascinerende verden gennem især musik og guidede naturture. Interessen for det grønne startede dog langt tidligere. Som barn var jeg nemlig omringet af natur på nordsiden af Vejle Fjord, hvor jeg voksede op på landet på en gård med skov, gamle træer, en sø, eng og masser af fuglesang. Det var helt fantastisk at vokse op med spændende dyr overalt, mange gode klatretræer, og nogle kæmpe gamle træer at se op til.

Men at lege i naturen og klatre højt op i træer er fyldt med udfordringer. Jeg er ikke tvivl om, hvad det har givet mig at have så tæt kontakt til naturen lige fra starten af mit liv. Det har givet mig en masse hudafskrabninger og et tæt bekendtskab med frygt. Følelsen af frygt da en gren knækkede under mig, og jeg nær blev kvalt, fordi en gren længere nede tog fat i min krave. Frygten da jeg faldt i en sø og fik vand indenbords. Frygten da en snehule styrtede sammen over mig, og jeg ikke kunne bevæge mig. I alle tilfælde overlevede jeg heldigvis med hjælp fra andre. Den tætte kontakt til frygten, som naturen har givet mig, har givet mig en sund indstilling til livet – en dyb taknemmelighed i lyse tider og en evne til at finde indre styrke og tro på mig selv i mørke tider. Jeg har lært at udfordringer er uundgåelige, og det gælder om at holde godt fast i de gode grene i livstræet – men ikke så godt fast, at man ikke tør kravle hverken op i toppen eller ned igen i frygt for at falde. Ja kort sagt har naturen været med til at give mig en stærk og sund indstilling til livet.

Jeg har gennem tiden deltaget i meget medieindhold og delt flittigt ud af min viden og fortællinger. Det betyder meget for mig, når andre kan få gavn af min viden og erfaringer. Hvis jeg endda kan inspirere en sjæl eller to, så er det helt fantastisk.