EN NATURLIG REJSE

Mit navn er Jakob Aandstad Sørensen.

Jeg er 26 år og selvstændig naturformidler, foredragsholder og professionel beatboxer. 

Jeg er uddannet cand.it. i Digital Design fra Aarhus Universitet med særlig interesse for digital naturformidling. Ved siden af min naturformidling er jeg professionel beatboxer under kunstnernavnet “J-cap”.

I min fritid “kratlusker” jeg, hvor jeg leder efter arter i naturen – gerne sjældne sommerfugle, orkidéer eller biller. Mange kender mig desuden for at være krystaljæger, hvor jeg finder sten og mineraler i naturen i hele verden.

Jeg har formidlet om natur, klimaforandringer, plastikforurening, naturforvaltning m.m. siden 2014 og er meget passioneret. For mig er passion altafgørende for at inspirere andre til at gøre en forskel. Jeg tror på at hvis vi alle føler, at vi kan gøre en forskel, så er det nemmere at gøre denne forskel. I mit arbejde kombinerer jeg min passion med fagligt funderet viden om, hvordan vi alle nemt og effektivt kan være med til at give planeten en smukkere fremtid end den, vi har tilbudt den indtil nu. 

Opvokset i naturen.

Jeg er vokset op i naturen på en gård med skov, sø og eng. Jeg har gået i naturbørnehave og rejst meget til naturområder i Norge og Frankrig som barn. Jeg ved hvad det har givet mig at være i tæt kontakt med naturen lige fra starten. Det har givet mig en masse hudafskrabninger og et tæt bekendtskab med frygt. Følelsen af frygt da en gren knækkede under mig, og jeg nær blev kvalt, fordi en gren længere nede tog fat i min krave. Frygten da jeg faldt i en sø og fik vand indenbords. Frygten da en snehule styrtede sammen over mig, og jeg ikke kunne bevæge mig. I alle tilfælde overlevede jeg heldigvis med hjælp fra andre. Men den tætte kontakt til frygten, som naturen har givet mig, har givet mig en sund indstilling til livet – en dyb taknemmelighed i lyse tider og en evne til at finde indre styrke og tro på mig selv i mørke tider. Jeg har lært at udfordringer er uundgåelige, og det gælder om at holde godt fast i de gode grene i livstræet – men ikke så godt fast, at man ikke tør kravle hverken op i toppen eller ned igen i frygt for at falde. Ja kort sagt har naturen været med til at give mig et stærkt og sundt sind. Det er noget jeg håber børn i dag og i fremtiden også kan få med hjælp fra naturen. Jeg mener børn bør have adgang til et godt klatretræ – gerne uden at forældrene kigger på.

For mig er naturen et frirum fyldt med eventyr. I naturen bliver jeg udfordret. I naturen bliver jeg inspireret. I naturen får jeg fantastiske oplevelser. I naturen mærker jeg livet. 

Ikke mindst ved jeg, at jeg altid kan finde ro i naturen.