Spring til indhold

Om Jakob

Jakob Aandstad Sørensen er kendt som naturformidler, beatboxer, krystaljæger m.m.. Han er ejer af DetHeltVildt, som er hans selvstændige virksomhed. Han er uddannet cand.it. i Digital Design fra Aarhus Universitet i 2019, hvor han skrev speciale om brug af digital teknologi i naturhistoriske museumsudstillinger. Mange kender også Jakob under hans kunstnernavn J-cap, hvor han bl.a. formidler naturen gennem musik. Jakob har formidlet om natur, miljø og klima siden 2014 via en række forskellige aktører.

DetHeltVildt startede som en YouTube-kanal i 2016 med “vlogs fra den vilde verden”. Efter endt studie udviklede Jakob det til en virksomhed at formidle naturens fascinerende verden gennem især musik, ture og kreative projekter. Interessen for det grønne startede dog langt tidligere. Som barn var han nemlig omringet af natur på nordsiden af Vejle Fjord, hvor han voksede op på landet på en gård med skov, gamle træer, en sø, eng og masser af fuglesang. Det var helt fantastisk for Jakob at vokse op med spændende dyr overalt, mange gode klatretræer, og nogle kæmpe gamle træer at se op til. Men at lege i naturen og klatre højt op i træer er fyldt med udfordringer. Jakob er ikke tvivl om, hvad det har givet ham at have så tæt kontakt til naturen lige fra starten af hans liv. Som han selv siger:

“Det har givet mig en masse hudafskrabninger og et tæt bekendtskab med frygt. Følelsen af frygt da en gren knækkede under mig, og jeg nær blev kvalt, fordi en gren længere nede tog fat i min krave. Frygten da jeg faldt i en sø og fik vand indenbords. Frygten da en snehule styrtede sammen over mig, og jeg ikke kunne bevæge mig. I alle tilfælde overlevede jeg heldigvis med hjælp fra andre. Den tætte kontakt til frygten, som naturen har givet mig, har givet mig en sund indstilling til livet – en dyb taknemmelighed i lyse tider og en evne til at finde indre styrke og tro på mig selv i mørke tider. Jeg har lært at udfordringer er uundgåelige, og det gælder om at holde godt fast i de gode grene i livstræet – men ikke så godt fast, at man ikke tør kravle hverken op i toppen eller ned igen i frygt for at falde. Ja kort sagt har naturen været med til at give mig en stærk og sund indstilling til livet.”

Jakob har gennem tiden deltaget i meget medieindhold og delt flittigt ud af hans viden og fortællinger. Det er uanset om det er om fascinerende arter i naturen, hans oplevelse af naturen som den bedste medicin, eller om hans vilde jagt efter dyrebare krystaller ude i den store verden.