Portfolio med mine største bedrifter

2020-nu: Medlem af regeringens Ungeklimaråd som repræsentant for Danmarks Naturfredningsforenings ungdomsafdelinger, samt ungdommen generelt. Opgaverne består især af rådgivning af regeringen og virksomheder, samt planlægning og udførsel af formidlingsaktiviteter til Folkemødet, Naturmødet m.m.. Billedet er fra en overlevering af anbefalinger om fødevarer ´og klimabidrag og –bonus til Dan Jørgensen som klimaminister d. 10. marts 2020. Det er mig yderst til venstre på billedet.

2019: Optagelse, produktion og markedsføring af en lille video om en havørn, jeg så svømme i Egå Engsø nord for Aarhus. Videoen fik langt over 500.000 visninger på sociale medier på kun 4 dage. Historien blev dækket af både DR P4 Østjylland, TV2 Østjylland, Ekstra Bladet, Aarhus Stifttidende og TV2 Nyhederne (se video og billede ovenfor). Jeg blev interviewet flere gange i PR-processen. Jeg igangsatte PR-en ved at sende videoen til relevante medier og dele videoen i diverse relevante Facebook-grupper. Derefter gik det lynhurtigt med visninger, kommentarer, likes, tags og delinger. Videoen kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=os1h3lIefDw

Artikel: 

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-10-17-oern-fangede-for-tung-fisk-maatte-svoemme-butterfly-i-land

2019: Samarbejde med DR Ramasjang til Aarhus Festuge 2019 i forbindelse med kampagnen Ramasjang Redder Verden. Jeg hjalp primært med naturformidling til de mange gæster i teltet, som talte langt over tusind børn, unge og voksne i løbet af ugen. Jeg fik stor ros af de ansvarlige hos DR (Lisbeth Ellebæk Nielsen og Kåre Vedding Poulsen) for min naturfaglige støtte til formidlingen og mit engagement i at hjælpe børnene med at blive Ramasjang-Reddere. Det var en super spændende uge for mig, som gav mig indsigt i TV-branchen og en øget lyst til at arbejde med formidling til børn sammen med DR. Foto: Lisbeth Ellebæk Nielsen, DR.

2019: Deltager i "Paneldebat med de politiske ledere" til Naturmødet 2019. Paneldebatten varede 1,5 time og blev sendt live på DR2. Jeg stillede et kritisk spørgsmål om den danske natur til politikerne og blev desuden interviewet live både før og efter paneldebatten med stor ros fra DRs journalist. Det var en super vild oplevelse.

2019: Eventserie med 2 store temaaftener for klimaet efterfulgt af 1 debataften med lokale politikere. Jeg var medarrangør via DN Aarhus Ung i samarbejde med UngEnergi. Det var det første og største samarbejde mellem DN Aarhus Ung og en anden grøn aktør om at lave et projekt fra bunden. Det var et meget krævende projekt, som gik over budget og gav andre praktiske udfordringer, der måtte håndteres i fællesskab. Det gav mig en værdifuld indsigt i planlægning og afholdelse af et stort event på tværs af foreninger, og hvor svært det kan være at kommunikere alt klart og tydeligt til alle involverede. Jeg stod for kontakten til oplægsholderne på den ene af temaaftenerne. 

2016-2019: Studenterformidler på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Jeg varetog en stor del af museets formidling og aktiviteter på museet, blandt andet:


• Undervisning på alle grundskolens niveauer i undervisningslokalerne på museet.


• Rundvisning i museets udstillinger for skoleklasser.


• Afholdelse af museets ”familieture i naturen”.

• Fast og udvalgt rundviser i udstillingen "Frihedens Værksted" om eventyreren Troels Kløvedals liv.


• En af fire udvalgte formidlere i Skoletjenestens strategiindsats.

Produktion af 3 formidlingsvideoer med rap og beatbox målrettet unge. Videoerne har samlet fået over 100.000 visninger på Facebook og YouTube. Videoerne kan findes på YouTube under navnene: 

- "Fuglene Vs. Pattedyrene [NHM Rap & Beatbox]"

- "Evolution [NHM Rap & Beatbox]" 

- "Fætter Anders, J-cap & DJ Skarv - Kigger med min Kikkert!"


Fra min tidligere chef: "Jakob har været meget aktiv underviser i Skoletjenesten og en formidler, man kunne regne med. Jakob er en utrolig god kollega, der har formået at engagere sig bredt i museets arbejde. Kva sit studie ”Digital Design” har Jakob bidraget med nye muligheder til udvikling af museets udstillinger."

2016-2019: Arts-ambassadør for "Seksplettet Køllesværmer" som en del af projektet Arternes Aarhus. Jeg holdt tale for Seksplettet Køllesværmer til Naturmødet 2018 i Hirtshals og på Åbyhøj Bibliotek i 2017. Projektet handler om at give naturen en stemme i en verden, hvor naturen har stærkt behov for hjælp. Foto: Ole Bramsen

2014-nu: Naturformidling og eventplanlægning i Danmarks Naturfredningsforenings to Aarhus-afdelinger. Jeg har gennem tiden planlagt og udført over 30 store og små events via DN - ofte har jeg også været guide eller stået i en formidlingsstand til arrangementerne. DN fungerede som en afgørende platform for mit videre arbejde med naturformidling, da det styrkede mine formidlingsevner og gav mig drømmejobbet på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Jeg har haft roller som formand, næstformand og frivilligkoordinator i DN Aarhus Ung. Jeg stoppede min aktivitet i DN Aarhus i 2019, og jeg er pt. kun aktiv i DN Aarhus Ung som PR-ansvarlig fra 2019-2020.

2018: "Fætter Anders, J-cap & DJ Skarv - Kigger med min Kikkert!". En innovativ formidlingsvideo målrettet unge. Videoen blev lavet i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Aarhus og Dansk Ornitologisk Forening med støtte fra Nordea Fonden. Videoen fik over 40.000 visninger på Facebook. Jeg stod primært for beatbox og videoredigering. Videoen kan ses ovenfor. 

 

2018: Arrangør af temaaften om plastikforurening på Dokk1 i Aarhus. Alle 70 pladser blev booket. Eventet gav mig erfaring med at skabe en temaaften, kontakte oplægsholdere, holde dem opdateret, sørge for praktiske foranstaltninger og få et middel-stort event til at lykkes fra ide til færdigt produkt.

2018: Tovholder på det store offentlige event "Naturens Døgn" for DN Aarhus' aktiviteter. Jeg havde ansvaret for at holde alle DN-frivillige opdateret om eventet og have det forkromede overblik.

© 2021 DetHeltVildt